Mięsa

 

Filet z kurczaka panierowany, podany z frytkami i bukietem chrupiących sałat z sosem vinegrett

 

Kotlet schabowy podany na kapuście kwaszonej, duszonej w śmietanie, ziemniaki gotowane   

 

Karkówka duszona w sosie myśliwskim podana z kopytkami i ogórkiem kwaszonym  

 

Pierś z kurczaka z grila zapiekana z oscypkiem, podana z ziemniakami opiekanymi, sosem kurkowym i buraczkami na ciepło

 

Gulasz wołowy duszony w czerwonym winie, podany z kopytkami i buraczkami na ciepło

 

Golonka z pieca podana na kapuście kwaszonej, duszonej w śmietanie w kminkiem, podana z pieczywem, chrzanem i musztardą

 

Kaczka luzowana 1/2 podana na jabłkach z majerankiem w akompaniamencie kopytek i buraczków

 

Tradycyjny polski gołąbek podany z ziemniakami i sosem pomidorowym

 

Kotlet mielony podany z ziemniaczkami, buraczkami na ciepło i mizerią