Mięsa
Filet z kurczaka panierowany, podany z frytkami i bukietem chrupiących sałat z sosem vinegrett
Kotlet schabowy podany na kapuście kwaszonej, duszonej w śmietanie, ziemniaki gotowane
Karkówka duszona w sosie myśliwskim podana z kopytkami i ogórkiem kwaszonym
Pierś z kurczaka z grila zapiekana z oscypkiem, podana z ziemniakami opiekanymi, sosem kurkowym i buraczkami na ciepło
Gulasz wołowy duszony w czerwonym winie, podany z kopytkami i buraczkami na ciepło
Golonka z pieca podana na kapuście kwaszonej, duszonej w śmietanie w kminkiem, podana z pieczywem, chrzanem i musztardą
Kaczka luzowana 1/2 podana na jabłkach z majerankiem w akompaniamencie kopytek i buraczków
Tradycyjny polski gołąbek podany z ziemniakami i sosem pomidorowym
Kotlet mielony podany z ziemniaczkami, buraczkami na ciepło i mizerią